Pet EuroNCAP zvjezdica za Toyotu C-HR

Potpuno nova Toyota C-HR je osigurala najvišu ocjenu od pet zvjezdica u ispitivanju sigurnosti Euro NCAP. Pored toga što nudi odličnu zaštitu putnika u slučaju sudara, ovaj model je postigao vrlo dobre rezultate u aktivnoj sigurnosti

C-HR je postigao odličan rezultat od 95 posto za sveukupnu zaštitu odraslih putnika, 77 posto za zaštitu djece u vozilu, 76 posto za zaštitu pješaka te 78 posto za funkcije pomoćne zaštite.

U svom je izvještaju Euro NCAP pohvalio C-HR za rezultat u direktnom sudaru s pomakom i za osvajanje maksimalnog broja bodova u bočnom sudaru s preprekom te u opakijem bočnom sudaru sa stubom.

Performanse Toyote Toyota C-HR na crash testu rezultat su temeljne snage njezine platforme koja se temelji na Toyota New Global Architecture i karoserije koja dobro koristi brižljivo raspoređena ojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće radi upijanja i usmjeravanja snage sudara od putničke kabine.

Kao dio Toyotine posvećenosti širenju pristupa naprednoj sigurnosnoj opremi, Toyota Safety Sense se ugrađuje kao standardna oprema u cijelu ponudu modela C-HR. Ovaj sigurnosni paket uključuje sastav predsudarne zaštite (Pre-Collision System – PCS) s prepoznavanjem pješaka, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control – ACC), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert – LDA) sa zakretanjem upravljača, automatska duga svjetla (Automatic High Beam – AHB) i čitanje saobraćajnih znakova (Road Sign Assist – RSA).

toyota

Sastav predsudarne zaštite na C-HR je osvojio maksimalan broj bodova na ispitivanju pri malim, gradskim brzinama, pri čemu su sudari izbjegnuti pri svim brzinama. Čak i pri većim brzinama, na autocesti, Toyota Safety Sense pokazuje dobre performanse. Kod približavanja sporom automobilu, sudar je izbjegnut pri svim ispitnim brzinama. Kod približavanja automobilu u mirovanju ili automobilu koji usporava, sudar je izbjegnut u većini slučajeva, a posljedice su smanjene u ostalim slučajevima.

Funkcija prepoznavanja pješaka ovog sastava je isto tako pokazala dobre performanse jer je sudar s pješakom izbjegnut pri svim malim ispitnim brzinama, a pri većim brzinama, sudar je izbjegnut ili su ublažene posljedice.