Bentley Bentayga Mulliner – Najbrži i najluksuzniji SUV na svijetu

 

Bentley brend je predstavio novi luksuzni SUV flagship model – Bentayga Mulliner, koji ima ekskluzivne nove detalje

U pitanju su Mulliner hladnjak, unikatni dizajn točkova od 22 inča, novi koncept furnira u enterijeru i besprekorna Mulliner boja enterijera, koju dodatno naglašava kontrastni vez. Kao automobil ograničenog izdanja, Bentayga Mulliner će biti predstavljen tokom sajma u Ženevi, sa jedinstvenom dekoracijom u vidu marketarije koja oslikava Monte Rosa planinski lanac.

Novi eksterijer sadrži opcionu dvo-tonsku boju, što je inače prvi put u Bentayga asortimanu, a u planu je da ova šema boja bude dostupna za sve Bentayga modele od aprila ove godine. Drugi detalji eksterijera su ekskluzivni Paragon točkovi od 22 inča, odgovarajuća boja donjeg dijela i rešetka koja ima hromirane završne detalje.

Dvotonska šema boja nastavljena je i u enterijeru ovog vozila, sa prednjim i zadnjim sjedištima finiširanim različitim bojama kože. Ova tema boja se može primijetiti svuda – na unikatnom ručno rađenom Mulliner vezu i kontrastnim šavovima. Enterijer je obložen unikatnim dvotonskim Ombre Burr Walnut furnirom, koji privlači pažnju zbog prelivanja crne u sivu boju, dok centralni deo lica konzole pokriva furnir od crnog kestena. Enterijer takođe ima i ambijentalno osvjetljenje sa šest različitih podešavanja i Bentley LED lampe.

Moćni Naim audio sistem je takođe dio ovog modela, sa čak dvadeset zvučnika koje napaja pojačalo od 1.950 watt sa 21 kanalom kao i daljinski kontrolisana opcija Parking Heater, koja dozvoljava grijanje ili hlađenje enterijera dok je ugašen motor vozila.

Uz ovaj model se može kupiti i Linley korpa koja nosi Mulliner potpis, a dolazi sa frižiderom, priborom za jelo, kristalnim čašama i odvojenim pregradama za hranu. Takođe, tu je i opcija dodavanja luksuznog sata – Mulliner Tourbillon by Breitling od čistog zlata, sa brojčajnikom od abonosa ili mother-of-pearl, sa osam dijamantskih indeksa.

Ovaj model pokreće 6.0 litarski W12 motor sa 600 KS, koji od nula do sto ubrzava za 4 sekunde. Njegova maksimalna brzina je 300 kmh, što ga ujedno, kako kažu iz Bentley brenda, čini najbržim SUV modelom svijeta. Cijena još uvijek nije poznata, ali smatra se da će biti oko  250.000 dolara. (Luxlife)