Deset razloga zašto je Minhen najbolji evropski aerodrom

 

Aerodrom u Minhenu u posljednjih 12 godina čak deset puta je zasjeo na evropski tron i jedan je od rijetkih kojoj je izbor Skytrax dao pet zvjezdica

Britanski Telegraph pozabavio se Minhenom i ponudio deset razloga zašto je ovaj aerodrom najbolji u Evropi.

Ima vlastitu pivaru
Ako volite cugnuti prije leta da se malo opustite, Minhen je zato idealno mjesto. Ima svoju vlastitu pivaru, a uz kriglu pive možete pojesti i kobasice. Ponekad je tu i živa muzika.

Letovi (uglavnom) ne kasne
Prema statistici čak 87.71 posto aviona poleti na vrijeme i po tome je Minhen drugi na svijetu, odmah iza Tokija.

Besplatni wi-fi
Od 2014. godine internet je potpuno besplatan. I dok je Nijemcima to sasvim normalno, vrijedi istaći da dobar dio svjetskih aerodroma u 2017. naplaćuje ili ograničava Wi-Fi.

Surfanje na aerodromu
Aerodrom u Minhenu je bio domaćin nevjerovatnom događaju u kojem su profesionalci surfali na najvećem umjetnom valu ikad napravljenom. Kako je akcija doživjela uspjeh, tako se jednom godišnje organizuju surferski događaji.

Opuštanje na mini-golfu
Pokraj aerodroma napravljen je park u kojem je moguće uživati u mini-golfu, ali ako niste vješti s palicom, postoji još zanimacija kao što je istorijski avion u koji bez problema možete zakoračiti.

Odlično je povezan
Aerodrom je poprilično udaljen od grada, treba vam čak 40 minuta vozom do centra. Međutim, vozovi su super-tačni i česti. Kreću svakih 10 minuta i nisu preskupi (8.80 eura).

Imaju i božićni sajam
Nijemci ne mogu zamisliti zimu bez božićnih sajmova, a u Minhenu zabava počinje čim zakoračite iz aviona. Prošle godine čak su instalirali i klizalište između 50 pravih borova.

Ne možete se izgubiti
U gotovo svakom kutku aerodroma možete pronaći šalter za informacije u kojem vam detaljno objasne sve o lokaciji dućana (ima ih više od 150) i izlaza i pružaju vam informacije o letovima.

Soba za spavanje
Ako morate presjedati i imate viška vremena, možete i odspavati jer Minhen sadrži niz kabina za spavanje u koje možete ući ako platite desetak eura. U kabini imate samo krevet i ormarić, a ako hoćete možete si pustiti i muziku prema izboru.

Prostranost
Aerodrom je prostran, osvijetljen i udoban. Sjedalica nikad ne nedostaje, a sve vam je nadohvat ruke – službe za iznajmljivanje automobila, taksiji, brojni ekrani s informacijama o letovima.