Najskuplji stan u Beogradu prodat za 2,4 miliona eura

City

Za kupovinu nekretnina u četvrtom kvartalu prošle godine dato je 2,3 milijarde eura, što je za 27, 3 posto više nego prije godinu dana, a najskuplji stan površine 383 metara kvadratnih je prodat u Beogradu na vodi po cijeni od 2.469.888 eura.

I najskuplji kvadrat je, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, prodat u Beogradu na vodi po cijeni od 10.184 eura.

Kako se navodi u saopštenju, u kojem je objavljena analiza tržišta nekretnina u Srbiji za četvrti kvartal 2022. godine, kao i uporedna analiza podataka u periodu od 2018. do 2022. godine, tržište nepokretnosti u Srbiji u četvrtom kvartalu 2022. godine bilježi pozitivne trendove.

Prema tom izvještaju, Grad Beograd je zabilježio najveći broj kupoprodajnih ugovora, ukupno 9.547. Najveći broj kupoprodajnih ugovora zabilježen je na području Prvog osnovnog suda u Beogradu, a najveći broj ugovora, ukupno 774, zaključeno je u kancelariji javnog bilježnika Srbislava Cvejića.

Najveći udio ukupnih novčanih sredstava zauzima prodaja stanova, sa učešćem od 55 posto i 1,2 milijarde eura u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Kada je riječ o načinu plaćanja, devet posto svih nepokretnosti plaćeno je iz kredita, što je za četiri posto manje u odnosu na prethodni period, a iz kreditnih sredstava najviše su plaćeni stanovi.