Milanski sajam: Najšareniji BMW I8

 

Milanski sajam namještaja koji je održan prošle nedjelje nije namijenjen samo dizajnu enterijera, namještaju i kućnim aparatima

Proizvođači automobila koji se interesuju za dizajn takođe dobiju priliku da predstave svoje radove i novitete. Jedan od takvih je Garage Italia Customs studio, koji je na ovom sajmu predstavio najšareniji BMW i MemphisStyle i BMW i3 MemphisStye.

Garage Italia Customs, koja je u vlasništvu Lapoa Elkana, koji inače brat šefa kompanije Fiat, Džona Elkana, udružila se sa BMW i divizijom kako bi kreirali ova specijalna izdanja u čast Memphis Design grupe. Ovu dizajnersku grupu je 1981.godine osnova Etore Sotsas, a ona je postala poznata zbog dizajnirana postmodernističkog namještaja, keramike i predmeta od stakla sa uticajima Art Deko i Pop Art pokreta. Ipak, 1991.godine, ova grupacija se raspala.

Lapo je radio sa BMW i timom i na prethodnom projektu, tako da je po svemu sudeći veoma rad da sarađuje sa njima.

– Kreativnost, stil i inovacije oduvijek su bile ključne karakteristike svih radova koje obavlja moj tim na polju planiranja i studije dizajna. Ova saradnja mi je dala priliku da proslavim strast koju osjećam prema Memphis umjetnicima, rekao je Lapo Elkan. On kaže da je sakupljao značajna umjetnička djela ovog pokreta prilično dugo, pa ga ona okružuju i inspirišu svakodnevni život.

Za ovaj projekat, Lapo i BMW su pozvali jednog originalnog člana Memphis grupe da im se pridruži, i Mikele de Luki je sa zadovoljstvom prihvatio poziv. Rezultat njihovog rada je predstavljen čitavom svijetu. Dva automobila imaju jako živahne dezene, jarke boje, ukrštene linije i snažne kontraste. Enterijeri oba modela imaju izobilje alcantara kože i karbona u jarkim bojama.

Ovi modeli su kreirani kao unikati, a ako želite nešto slično, morate kontaktirati Garage Italia Customs.