Bil Gejts: Ove tri vještine ključne su za uspjeh

Bil Gejts (Bill Gates) otkrio je 3 vještine za koje vjeruje da mogu da učine nekog uspješnim na budućem tržištu rada

Na osnovu podataka koje je prikupio, legendarni preduzetnik i suosnivač Majkrosofta (Microsoft) rekao je da će ljudi koji se bave naukom, inženjeringom i ekonomijom, biti najzaposleniji.

Razgovarajući sa izvršnim urednikom LinkedIna, Danijelom Rotom (Daniel Roth), Gejts je rekao:

– Mislim prije svega na osnovno poznavanje nauke, zatim na matematičke sposobnosti i ekonomiju – mnoge karijere u budućnosti zavisiće baš od ovih znanja. To nužno ne znači da ćete pisati kod, ali je potrebno da razumijete šta inženjeri rade i šta je ono što oni ne mogu da urade.

Ovaj preduzetnik koji se „mjeri“ u milijardama dolara dodao je da će zaposleni koji budu eksperti u ovim oblastima biti „agenti promjene svih institucija.“

Gejts je prije više od pola godine objavio da će biti na čelu fondacije vrijedne preko milijardu dolara, i koja će se boriti protiv klimatskih promjena, tako što će istraživati nove načine proizvodnje čiste energije.

Vodiće grupu investitora koji su zajedno „teški“ oko 170 milijardi dolara, uključujući Ričarda Brensona (Richard Branson), Džefa Bezosa (Jeff Bezos) i Džeka Maa (Jack Ma). (Bizlife)