Vijetnamci zainteresovani za bijeljinsku šećeranu

Vlada Republike Srpske upoznala se o Informaciji o pismu namjere kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska – u stečaju

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama održan u martu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a na kojem su predstavnici navedene kompanije izrazili interes za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Predstavnici te kompanije su dva puta posjetili i Bijeljinu i razgovarali sa stečajnim upravnikom Lazom Đurđevićem o kupovini šećerane, gdje su dobili osnovne informacije o stanju fabrike, dugovima i potraživanjima.

Kompanija iz Vijetnama dostavila je pismo namjere 21. marta 2017. godine, dan prije održavanja treće licitacije, 22. marta 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je sa pismom namjere kompanije Construction Corporation JSC iz Vijetnama upoznalo Okružni privredni sud u Bijeljini, koji vodi stečajni postupak u Fabrici šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska, kao i predstavnike povjerilaca.