UIO BiH kupuje zgradu u Banjaluci za 35 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i ovogodišnjim planom nabavki predvidjela je kupovinu zgrade u Banjaluci za koju planira izdvojiti 35 miliona maraka

Planom javnih nabavki UIO za 2017. godinu kupovina zgrade u Banjaluci predviđena je u zadnjem kvartalu. UIO je i ranijih godina planirala kupovinu zgrade u Banjaluci, međutim to nikada nije realizovano. UIO je proteklih godina za zakup prostorija dala  milione KM.

Mediji su ranije pisali da bi UIO mogla da preseli u zgradu „Grand trade“ u centru grada ili u zgradu na banjalučkom polju koju je gradio „MG Mind“, međutim iz UIO su to demantovali.

Pored kupovine zgrade UIO ove godine planira milione KM potrošiti za izgradnju graničnih prelaza i to GP Bratunac 9,4 miliona KM i GP Svilaj 8,5 miliona KM.

Za rekonstrukciju i gradnju objekata na aerodromima Mostar i Tuzla planirano je po 1,7 miliona KM.

Značajne iznose novca, oko četiri miliona KM, UIO planira da potroši  za nabavku softvera, hardvera, kompjuterske opreme, licenci.

Za nabavku službenih uniformi UIO će potrošiti 752.136 KM, za nabavku registratora i fascikli predviđeno je 120.000 KM, za nabavku putničkih vozila 136.752 KM,  a veliki iznosi planirani su i za održavanje vozila.

UIO će ove godine utrošiti 5.999 KM za nabavku protokolarnih poklona, a za nabavku avio karata 15.000 KM.

Planom UIO predviđeno je izdvajanje 5.999 KM za nabavku i isporuku „Kataloga cijena motornih vozila“. (Capital.ba)