Mokase: Maska koja telefon pretvara u espresso uređaj

Vjerovatno ste svi ponekad poželjeli da nadohvat ruke imate barem jednu šoljicu kafe, kojom ćete razbiti pospanost, zbog čega su se naučnici odlučili omogućiti da uz svoj mobitel nosite kafu

Tačnije, Mokase maska za telefon, koja će vam putem mobilne aplikacije skuvati kafu kad god poželite, prava je revolucija u svijetu pametnih telefona i mobilne tehnologije, piše City Life.

Način pripreme kafe je veoma jednostavan. Za pripremu se koriste posebni espresso filteri, koji se uz pomoć baterije i minijaturnih grijača, unutar maske, zagriju u cijevi od aluminija i silikona.

Sve što je potrebno da biste napravili kafu, jeste da stavite Mokase masku na svoj telefon, otvorite specijalizovanu aplikaciju i u nekoliko klikova vaša kafa će biti spremna za sipanje. Na taj način, u svakom trenutku, moguće je da dobijete 25 mililitara vruće kafe.

– Mokase je prvi uređaj koji će vam napraviti espresso kad god poželite – kažu iz kompanije Smart K, koja je proizvela ovu pametnu masku.

Ona je trenutno dostupna za iPhone, Samsung, Huawei i LG, a u prodaja bi trebala krenuti uskoro. Uz kupljenu masku, po cijeni od 70-ak eura, svaki kupac će dobiti i malu, sklopivu šoljicu za espresso.