Štedljivi političari: Pola miliona evra za zamjenu sijalica u kancelariji

Svijet

Kancelarija lokalne samouprave okruga Sjeverni Samerset u Engleskoj nadležna je za oko 200 hiljada stanovnika, a smještena u varoši sa 21 hiljadom duša

To ipak nije spriječilo zvaničnike da se zaduže kako bi ugradili nove LED sijalice po cijeni od 428.000 funti (blizu 500.000 evra), i to kako bi uštedili struju.

Oni pravdaju zapanjujuću odluku proračunom po kom će se sve to isplatiti kroz samo četiri do šest godina, ali će prije toga morati da isjeku milione iz budžeta, imajući u vidu da su, vjerovali ili ne, suočeni sa manjkom u kasi.

Političari su uvjereni da će ovo pozitivno uticati i na životnu sredinu, kao i da će druge službe, sa kojima dijele prostorije imati korist od ovog poteza.

– Možda sad izgleda kao da trošimo mnogo novca, ali ćemo uštediti na duže staze, jer LED sijalice troše manje i lakše su za održavanje – rekao je jedan o članova Veća u gradiću Klevedon Dejvid Pejsli, prenosi Ekspres.

Inače treba napomenuti da ova zgrada već raspolaže sa senzorima koji sami pale i gase svјetlo, ali to očigledno nije dovoljno ekološki i štedljivo za političare.