Dolar neznatno niži u odnosu na euro

Dolar se zadržao blizu šestoipomjesečnog minimuma u srijedu, dok se fokus investitora prebacio sa američke političke scene na monetarnu politiku

Fokus se pomjerio nakon izjave jednog zvaničnika Federalnih rezervi (Fed) koja je opet potpirila očekivanja u pogledu podizanja kamatne stope sljedećeg mjeseca.

Dolarski indeks, koji mjeri vrijednost dolara u odnosu na korpu glavnih valuta, ostao je dosta iznad novembarskog minimuma na evropskom trgovanju u srijedu, odnosno za 0,1 procenat u porastu, na 97,363 poena, budući da su trgovci iščekivali objavu zapisnika sa posljednjeg sastanka Feda.

Dolar je bio neznatno niži u odnosu na euro, koji je imao snažan rast u toku ovog mjeseca zahvaljujući faktorima kao što su popuštanje političke zabrinutosti zbog izbora u Francuskoj, optimističnih pokazatelja eurozone i zbog sve većeg udaljavanja visine prinosa između njemačkih i američkih dužničkih hartija.

Euro je ojačao manje od 0,1 odsto na 1,1192 dolara, a zabilježio je šestoipomjesečni maksimum od 1,1268 dolara u utorak.