Libanci zabranili Čudesnu ženu zbog izraelske glumice

Nekoliko sati posle premijere održane u Bejrutu, libanske vlasti zabranile su prikazivanje filma „Čudesna žena” (Wonder Woman) zbog kampanje protiv glavne glumice, prenijele su svjetske agencije.

Rojters je izvijestio da su mnogi bioskopi u zemlje već uklonili postere filma.

Razlog zabrane je glumica Gal Gadot, koja je Izraelka. Ona je služila vojsku u Odbrambenim snagama Izraela.

Liban je formalno u ratu sa Izraelom i na snazi je zakon o bojkotu izraelske robe i zabrani Libancima da putuju u Izrael i imaju kontakt sa Izraelcima.

Naučnofantastični film „Čudesna žena”, u režiji Peti Dženkins, snimljen je prema istoimenom stripu izdavačke kuće „Di-Si komiks”. Prije nego što je postala heroina, Čudesna žena je bila Dajana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Odrasla je na zaštićenom rajskom ostrvu Temiskera, na kojem žive samo žene.

Njena akciona avantura počinje kada se američki pilot sruši na obalu ostrva i ispriča priču o velikom sukobu u spoljnom svijetu. Dajana tada napušta svoj dom, uverena kako može da zaustavi sukob. U borbi protiv muškaraca, ona otkriva svoju najveću snagu, ali i svoju sudbinu.

Uz Gal Gadot, jednu od glavnih uloga u filmu, koji će u srpskim bioskopima biti prikazivan od 15. juna, igra i Kris Pen, zvijezda novog filmskog serijala „Zvjezdane staze”.