Amazon se vraća na tržište pametnih telefona

Amazon je 2014. godine imao prilično neuspješan izlet na tržište pametnih telefona sa svojim pametnim telefonom Fire Phone

Amazonova tadašnja strategija je bila ponuditi spomenuti uređaj na američkom tržištu, kao i u pojedinim evropskim zemljama, što se pokazalo neuspješnim. Tri godine kasnije američka kompanija, planira povratak na tržište pametnih telefona, ali ovaj put s nešto drugačijom strategijom.

Za razliku od Fire Phone uređaja, čelništvo Amazona namjerava prodavati svoja dva nova uređaja zasad poznata pod kodnim imenom Ice i na tržištima zemalja u razvoju, kao što je na primjer Indija.

Novi Ice uređaji bi se trebali temeljiti na operativnom sastavu Android uz dodatak Google Mobile Services ponude što označava prisustvo Googleovih aplikacija kao što su Gmail i Google Play trgovine aplikacija, što je takođe odmak od dosadašnje Amazonove strategije, s obzirom da aktualni Fire uređaji ne sadrže Googleove aplikacije.

Od novih Ice telefona, međutim, ne valja očekivati previše što se tiče njihovih karakteristika. Glasine navode model s 5,2-inčnim i model s 5,5-inčnim zaslonom, Qualcommov Snapdragon 435 procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, 13-megapikselnu kameru i operativni sastav Android 7.1.1 Nougat.