Apple priznao grešku: Najnoviji iPhone se pregrijava

Mobilni

Kompanija Apple saopštila je da je probleme sa pregrijavanjem njenih modela iPhone 15 izazvala softverska greška koja se pojavljuje tokom korišćenja aplikacija Instagram i Uber.

Američka kompanija saopštila je da radi na ažuriranju sistema iOS17 koji pokreće aparate iPhone 15 kako bi se sprečilo da uređaji postanu neprijatno vrući tokom rada sa navedenim aplikacijama, prenosi AP.

Kompanija Instagram, u vlasništvu korporacije Meta Platforms, ranije ove nedjelje izmijenila je svoju aplikaciju za društvene medije kako bi spriječila pregrijavanje uređaja iPhone 15, prenio je Bankar.me.

Uber i druge aplikacije kao što je video igrica Asphalt 9, još uvjek su u procesu svojih ažuriranja, saopšteno je iz kompanije Apple, ali nije preciziran vremenski okvir kada će biti završene softverske korekcije.

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbjednosni problemi ne bi trebalo da spriječe vlasnike iPhone 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje.

„Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do toga da se iPhone pregrije“, navodi se u kratkom saopštenju Applea  povodom pritužbi na pregrijavanje aparata iPhone 15.