Metju Peri ima noćne more o novom snimanju Prijatelja

Nove epizode „Prijatelja“ su vjerovatno san najvećih obožavalaca, ali za jednu od zvijezda serije tema ponovnog okupljanja predstavlja „noćnu moru“

Metju Peri, koji je u Prijateljima tumačio lik Čendlera, kaže da mu se ponovno snimanje povremeno pojavi u snovima.

– Kada spavam, imam noćnu moru da opet snimamo „Prijatelje“ i nikog nije briga – rekao je on u intervjuu za „Variety“.

Fanovi često postavljaju pitanja da li će doći do rimejka omiljene serije, a Dženifer Aniston je u decembru rekla da to nije realna opcija.

– Ne znam šta bi radili. Mislim da je to samo posljedica nostalgije – rekla je.

Metju Peri smatra da su „Prijatelji“ dostigli vrhunac i da bi svaki pokušaj nastavka bio osuđen na propast.

Serija duga 10 sezona

TV šou koji je počeo sa emitovanjem 1994., a završen 2004. godine, zaokružio je eru dugu 10 godina. Ispostavilo se da je ovaj američki sitkom postigao toliki uspjeh, da je nakon poslednje epizode ostavio tužne brojne gledaoce kojima „Prijatelja“ nikad nije bilo dosta.

Poslednja epizoda serije u Americi je emitovana maja 2004. godine. Gledalo ju je nešto više od 50 miliona ljudi, što je zasad čini najgledanijom epizodom neke serije u XXI veku i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije (posle serija „M*A*S*H“, „Cheers“ i „Seinfeld“). Prekidana je do tada najskupljim reklamama u istoriji američke televizije (dva miliona dolara za 30 sekundi), što je bilo više od tradicionalno najgledanijeg događaja na planeti, američkog fudbalskog Superboula. U Britaniji, televizija Chanel 4 je za 30 sekundi reklamiranja naplaćivala 1.8 miliona dolara.

Prijatelji su dostizali gledanost od 26 miliona gledalaca sedmično, I to samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvobitno su glumci po epizodi imali zaradu od oko 23 hiljade dolara, kasnije se ta cifra povećala na vrtoglavih million dolara. Svi glumci su uvijek dobijali isti honorar, sem u drugoj sezoni, kada su oni varirali, ali nakon toga glumci su kolektivno pregovarali o platama.

Najveći skok zarada uslijedio je u sedmoj sezoni – 750 hiljada, u odnosu na 125 hiljada dolara šeste sezone.