Šta sve posjeduje Morgan Frimen

Ime Morgan Frimen povezujete sa najboljim filmovima posljednjih decenija

On je cijenjeni i veoma popularni glumac, producent i narator, i smatra se jednim od živih legendi Holivuda. Naslovi poput Million Dollar Baby, The Shawshank Redemption ili Invictus, Frimenu su donijeli svjetsku slavu, brojne nagrade i dosta prihoda, pa je sada vrijedan 220 miliona dolara. On je četvrta zvijezda sa najvećom zaradom od prodaje karata!

Morgan Frimen rođen je 1.juna 1937.godine u Memfisu, kao najmlađi od četvoro djece. Njegovi roditelji nisu bili bogati i poznati, već su jedva sklapali kraj sa krajem. Kako bi pronašli posao, često su se selili, prije nego što su se konačno skućili u Čikagu.

Tokom svog djetinjstva, Morgan je imao strast prema filmovima i divio se glumcima kao što su Geri Kuper, Spenser Trejsi i Sidni Poatije. Kada je imao devet godina, krenuo je u školu glume, da bi sa dvanaest pobijedio na takmičenju.

Iako je bio sjajan glumac, njegov san je bio da postane pilot borbenog aviona, pa se i u tome oprobao. Ipak, nije dobio šansu da leti, već se bavio “zemaljskim poslom” i radarima

Nakon što je shvatio da je realnost mnogo drugačija od one o kojoj je sanjao, 1959.godine, nakon četiri godine službe, napustio je ratno vazduhoplovstvoi okušao se u glumi.

Tada se odselio u Los Anđeles i krenuo na časove plesa i glume, pored poslova koje je uzimao kako bi se sam izdržavao. Krajem šezdesetih, on se preselio u Njujork, gdje je radio kao plesač na Svjetskom sajmu 1964.godine. Njegov debi van Brodveja desio se 1996.godine u predstavi The Nigger Lovers, ali se i kasnije bavio pozorištem.

Prije nego što je postao poznat na velikom platnu, Morgan Frimen je dobio svoju prvu šansu za slavu tokom sedamdesetih, u dječijoj emisiji The Electric Company. Kasnije, tokom osamdesetih, postao je popularan jer je igrao sporedne uloge u nekoliko popularnih filmova, da bi svoju veliku šansu dobio 1985. godine sa Marie i 1987.godine sa Street Smart filmskim ostvarenjima.

1989.godine, Frimen je dobio ulogu u drami sa tematikom građanskog rata Glory i komičnoj drami Driving Miss Daisy. U devedesetim, imali smo prilike da ga vidimo u velikim filmovima poput The Shawshank Redemption (1994), Seven (1995) i Deep Impact (1998).

Kasnije, on je bio dio u veoma uspješnim filmskim ostvarenjima poput Bruce Almighty (2003), The Bucket List (2007), Wanted (2008), The Dark Knight (2008), Invictus (2009), i Red (2010). Za svoju ulogu u filmu Million Dollar Baby, on je dobio Oskara za najboljeg sporednog glumca.

Tokom proteklih nekoliko godina, Frimen je igrao u The Dark Knight Rises (2012), akcionom trileru Olympus Has Fallen (2013), sci-fi Oblivion (2013), Last Knights (2015) i Ted 2 (2015). Tokom godina, on je stekao reputaciju zbog igranja mudrih, očinski nastrojenih likova, od čuvenog Red lika u The Shawshank Redemption do južnoafričkog predsjednika Nelsona Mendele i samog Boga.

Pored glume, Morgan Frimen je svoj moćni i upečatljivi glas iskoristio za naraciju drugih projekata i filmova, pa ga možemo čuti na emisijama Discovery kanala, pa čak i u CBS večernjim vijestima

Takođe, on je svoj glas upotrebio u reklamama za brendove kao što je Visa Debit, a kako u izvještajima stoji, samo od reklama, on godišnje dobije oko 2 miliona dolara.  Njegov glas možete čuti i u američkoj verziji navigacione aplikacije Waze.

Pored toga, 1997.godine, on je postao jedan od osnivača filmske produkcijske kompanije, Revelations Entertainment. On posjeduje i bluz klub u Klarksdejlu, nazvan Ground Zero.

Živi u Čarlstonu u državi Misisipi, na veoma komfornom imanju, ali takođe posjeduje stan u Njujorku. Ipak, kako sam kaže, on preferira da provodi vrijeme u Misisipiju na svom imanju, a tu je kupio i ranč od 124 ara, koji je pretvorio u prostor za očuvanje pčela.

Sa 65 godina, on je dobio svoju privatnu pilotsku dozvolu, kada je kupio tri privatna aviona, od kojih su dva Cessna Citation 501 jet i Cessna 414. Treći je SJ30, poznat kao najbrži avion koji ima najveći raspon i leti na najvećoj visini.

Morgan Firmen nije imao brzi uspon na počeku svoje karijere. Njegove prve uloge bile su slabo plaćene, ali nakon par godina, kada je svijet imao prilike da ga upozna, on je počeo da zarađuje i do pet miliona dolara po filmu tokom devedesetih. Kasnije, tokom 2012. godine, njegovi godišnji prihodi dostigli su visinu od 12 miliona, da bi od svojih posljednjih uloga dobio 30 miliona dolara.

2010. Morganovo ukupno bogatstvo bilo je procijenjeno na 75 miliona dolara, a 2013. godine je prešao liniju od 100 miliona. 2015.godine je imao najveće bogatstvo do tada od 150 miliona, a danas, njegova vrijednost procjenjuje se na 220 miliona.

Morgan Frimen ne pokazuje bilo koji znak da će se distancirati od svog posla, tako da možemo očekivati da će njegovo bogatstvo biti još veće u godinama koje dolaze.