Kompanija koja zapošljava samo starije radnike

Svijet

Tehnološka kompanija iz Seula EverYoung, ima veoma neobičan uslov pri zapošljavaju novih radnika, a to je da kandidat ne smije biti mlađi od 55 godina

Ova kompanija osnovana 2013. godine zapošljava 420 radnika i svi su oni dobi od 55 pa čak do 83 godine. Južnokorejska korporativna kultura je poznata po tome da svoje zaposlene bukvalno tjera u penziju čim napune 60 godina, ali Čung Eunsung, osnivač EverYounga, nada se da će njegova kompanija promijeniti način razmišljanja. On želi da dokaže da su i stariji isto bitni za jednu kompaniju kao i mlade snage.

Zapravo, on je sebi 2013. godine postavio pravilo da neće zaposliti nikoga mlađeg od 55 godina i danas, četiri godine kasnije, on se drži svog pravila.

EverYoung kompanija se bavi nadzorom internet sadržaja i oni svoje zaposlene obučavaju da rade na raznim platformama. Glavni zadatak osoblja ove kompanije jeste cenzurisanje osjetljivih podataka na Naver Mapu, južnokorejskoj verziji Google Mapsa. Takođe, jedan od zadataka jeste da nagledaju sadržaj na blogerskim platformama.