Biometrijski prsten koji zamjenjuje gomilu drugih uređaja

Pametno prstenje nije nova ideja, ali bi „Token“ mogao značajno da poveća njihovu upotrebnu vrijednost i da nam dosta olakša život

Ovaj biometrijski prsten može da se koristi za različite stvari, od otvaranja ulaznih vrata kuće ili stana, pokretanja automobila, pa sve do plaćanja i logovanja na računare i druge uređaje. U prsten mogu da se memorišu podaci o kreditnim karticama, korisnička imena i lozinke, a pomoću prateće aplikacije moguće je dodavati nove informacije.

Prsten potvrđuje identitet korisnika pomoću skenera za otisak prsta koji se nalazi sa njegove unutrašnje strane. Kada se prsten stavi na prst, skener potvrđuje identitet, a IR optički senzor prati je da li je prsten i dalje na prstu iste osobe. Međutim, kada se skine, korisnik će ponovo morati da potvrdi identitet pomoću skenera.

Jedna od sjajnih opcija „Tokena“ je mogućnost plaćanja u radnjama, koja se ostvaruje u partnerstvu sa MasterCardom.

Prsten dolazi sa postoljem za bežično punjenje i LED lampicom koja crvenim svjetlom upozorava kad je baterija na 30 odsto kapaciteta. Baterija, sa samo jednim punjenjem, može da potraje čak tri nedjelje.

„Token“ je vodootporan do dubine od 50 metara, a uprkos svim prednostima, najveći problem je njegova cijena. Za najjeftiniji model potrebno je izdvojiti 249 dolara, dok ekskluzivno izdanje od 14-karatnog roze zlata i crnog rodijuma košta 299 dolara.