Google Maps za vas traži parking mjesto

Gadget

Početkom godine Google-ov kartografski servis Google Maps dobio je opciju Parking Difficulty koja je korisnike obavještavala o tome koliko će lako ili teško dobiti slobodno parking mjesto na destinaciji na koju su se uputili

Sada je ta opcija proširena novom, nazvanom Find Parking. U osnovi radi se o opciji koja će korisniku zavisno od njegovog trenutnog položaja prikazati listu najbližih parkirališta i javnih garaža gdje korisnici mogu parkirati svoja vozila zajedno sa uputstvima kako doći do njih.

Takođe, korisnici mogu odabrana parkirališta dodati na posebnu listu. Opcija je za sada dostupna isključivo na Android uređajima i to u 25 američkih gradova kao što su na primjer Boston, Chicago, Detroit, Los Angeles, Miami, New York, Pittsburgh i San Francisco.

Prethodno spomenutu opciju Parking Difficulty očekuje proširenje na još 25 gradova u cijelom svijetu među kojima se nalaze i Amsterdam, Barselona, Köln, London, Madrid, Milano, Moskva, München, Pariz, Prag, Rio de Janeiro, Rim i Toronto.