Hibridni prototip otkriva izgled nove Honde CR-V

Automobil

Honda će na sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti pretprodukcijski CR-V Hybrid, koji ujedno najavljuje i sljedeću generaciju evropske verzije ovog popularnog SUV modela

Sudeći na osnovu pretprodukcijskog vozila, novi CR-V imaće znatno moderniji dizajn, uz prepoznatljive Hondine stilske detalje.

Zahvaljujući novoj maski i farovima koji se nadovezuju na nju, automobil sprijeda ima sportskiju pojavu u poređenju sa aktuelnom generacijom.

Kada je riječ o tehničkim detaljima, Honda nije otkrila sve karte hibridne verzije.

Poznato je da CR-V Hybrid Prototype za pogon koristi četvorocilindarski 2.0-liter i-VTEC benzinac uparen sa elektromotorom, dok su snage ovih agregata za sada nepoznate.

Honda je saopštila da je automobil opremljen inteligentnim Multi-Mode Drive sistemom koji omogućava vozaču da odabere jedan od ponuđena 3 moda vožnje:

– EV Drive – čisto električni mod sa nultom emisijom,
– Hybrid Drive – motor sa unutrašnjim sagorevanjem služi kao generator električne energije, koja pokreće elektromotor,
– Engine Drive – automobil se primarno kreće uz pomoć benzinca, a električni motor uskače kada je neophodan višak snage .

Ukoliko vozač to poželi, izbor odgovarajućeg moda u vožnji može da prepusti samom sistemu, koji tada automatski mijenja režime vožnje kako bi iz pogona izvukao maksimum efikasnosti i ekonomičnosti.

Honda je najavila da će sve specifikacije o ovom automobilu otkriti početkom 2018, uoči lansiranja modela CR-V Hybrid u Evropi. Što se tiče prototipa, on će biti izložen na Hondinom štandu na predstojećem auto-salonu u Frankfurtu, pored najavljenih Urban EV koncepta i redizajniranog modela Jazz.

Inače, japanski proizvođač ranije je potvrdio da će osim hibridne verzije, evropskim kupcima ponuditi i model sa benzinskim motorom, dok će u novoj generaciji modela CR-V izostati dizel varijanta.