Četiri nagrade Emi za „Sluškinjinu priču“

Film

Drama „The Handmaid’s Tale“ (Sluškinjina priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodjeli američkih televizijskih nagrada Emi

Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju glavnu žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu.

Platforma Hulu je nagrađena za produkciju ove serije i tako postala prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodjeli nagrada Emi.

Serija „Big Little Lies“ još jedan je od pobjednika večeri u kategoriji TV projekta „limited edition“, sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman, sporednu žensku ulogu Lora Dern i sporednu mušku ulogu Aleksandera Skarsgarda.

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj kategoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus nagrađena je rekordnim, sedmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, za seriju „Potpredsjednica“ (Veep).

Nagrađen je i Alek Boldvin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsjednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday Night Live.

Ceremonija dodjele američkih televizijskih nagrada Emi održana je u Los Anđelesu.