One su pale na gikove teške milijarde dolara iz Silicijumske doline

Ljubiteljke IT stručnjaka: Serena Vilijams udala se za osnivača Redita, Miranda Ker potvrdila da nosi dijete osnivača Snepčeta, a Amber Herd opet je s Ilonom Maskom

Šta je zajedničko teniserki Sereni Vilijams, manekenki Mirandi Ker i glumici Amber Herd? Osim što su izuzetno uspješne, one su supruge i djevojke IT stručnjaka (tech wives and girlfriends), a protekli dani bili su bitni kada je riječ o njihovima intimama.

Rekorderka u broju osvojenih Grend Slemova izmijenila je bračne zavete s Aleksisom Ohanijanom, jednim od osnivača internetske platforme Redit. Milijarder je odabrao Nju Orleans kao idealno mjesto za bajkovito vjenčanje na kojem nije nedostajalo slavnih osoba – muzičke zvijezde poput Bijonse, Keli Rovlend, Sijare, Kim Kardašijan, Eve Longorije… Ipak, najvažnija gošća bila je dvomjesečna Aleksis Olimpia koju su srećni roditelji uzeli u naručje čim su izmijenili bračne zavjete.

Par se upoznao u Rimu 2015, u restoranu hotela u kojem su oboje odsjeli. Uslijedila su druženja, a 18 mjeseci potom i zaručili u gradu u kom su se upoznali da bi se sada i vjenčali.

I jedna od najpoznatijih manekenki Miranda Ker pala je na šarm jednog gika, milijardera Evana Špigela, suosnivača Snepčeta. Par se upoznao na večeri koju je u Los Anđelesu organizovao modni brend Lui Viton. Prije gotovo dvije godine zaljubili su se i nije dugo trebalo da počnu razmišljati o vjenčanju. Samo najbliži članovi porodice i prijatelji bili su na ceremoniji u julu u njihovom raskošnom domu u Kaliforniji, a sada su potvrdili da čekaju prvo zajedničko dijete. Preduzetnik iz Silicijumske doline sada će prvi put postati otac, a Miranda ima sina Fina iz braka s glumcem Orlandom Blumom.

Da se ponovo uz ime glumice Amber Herd može dodati i ono twag, počelo se nagađati nakon što je viđena kako ruča s bivšim dečkom, inovatorom Ilonom Maskom. Bili su prijatelji tokom njenog braka s Džoni Depom, a lani su započeli i vezu. U avgustu je potvrđeno da su prekinuli, jer su zbog posla sve teže nalazili vrijeme jedno za drugo.

Bogataš, koji se krajem prošle godine našao na 21. mjestu Forbsove liste najmoćnijih ljudi svijeta, kasnije je rekao da mu je nakon prekida slomljeno srce i da je Amber inicirala prekid. Ali, po mnogo čemu, ova veza još nosi strasti pa je nije čudo da se opet mire.