Kejt i Vilijam pokazali svijetu malog princa

Britanska vojvotkinja od Kembridža i princ Vilijam pokazali su javnosti svoje treće dijete, petog u redu za britanski prijesto i šestog praunuka kraljice Elizabete Druge

Kejt Midlton je rodila dječaka teškog 3,8 kilograma, navodi se u saopštenju britanske Kensingtonske palate i dodaje da je princ Vilijam prisustvovao rođenju svog sina. Nova kraljevska beba rođena je juče u 11.01, a majka i dječak se osjećaju dobro, dodaje se u saopštenju.

Vilijam i Kejt su se vjenčali 2011. i imaju još dvoje djece, princa Džordža starog četiri godine i princezu Šarlot koja će idućeg mjeseca napuniti tri godine. Oboje djece rođeno je u istoj bolnici, kao što su i princ Vilijam i njegov mlađi brat princ Hari.

Princeza Kejt je obavila svoju posljednju zvaničnu obavezu 22. marta prije nego što je uzela porodiljsko odsustvo. Televizijske ekipe, novinari i obožavatelji kraljevske porodice postavili su se ispred bolnice za praćenje kraljevske bebe još od početka aprila u očekivanju novog člana, pošto nije ranije objavljen očekivan termin za rođenje.