Aplikacije za Android koje pomažu kod loše internet veze

Mobilni

Kad treba na brzinu doći do informacije ili nešto obaviti, a internet veza je slaba, korisno je imati neke od ovih aplikacija za Android pri ruci

Google Go

Google Go je perolaka (pet megabajta) verzija dobro poznate Guglove aplikacije za Android koja će vam pomoći pri surfovanju vebom kad imate posla s niskopropusnom vezom. Dolazi s ugrađenim glasovnim upravljanjem koje ne treba visokobrzinsku internet vezu, a u postavkama možete namjestiti dodatni jezik, kao i manju potrošnju podataka.

Datally

Datally je Guglov alat za praćenje i upravljanje podacima, podržan vještačkom inteligencijom. Omogućava praćenje korišćenja podataka, blokiranje aplikacija i servisa koji jedu podatke, kao i prikaz obližnjih Wi-Fi mreža.

Opera Max

Opera Max je besplatna usluga virtualne privatne mreže (VPN) osmišljena kako bi smanjila potrošnju podataka. Radi uštede, internet promet koji nije enkriptovan biće preusmjeren na Operine veb servise i algoritme prije nego što se nađu na vašem uređaju.

Facebook Lite

Facebook Lite je perolaka verzija Fejsbukove aplikacije za Android koja nudi gotovo sve osnovne funkcije, osim streaminga uživo, upravljanja grupama i stranicama i još njih par. Stizaće vam sva obavještenja i čet.

Messenger Lite

Messenger Lite je perolaka verzija istoimene Facebookove aplikacije, dobra alternativa i kad niste na slaboj mreži. Nema oglasa i promocija, nema Stories i chatbotova. Samo vi i ljudi s kojima razgovarate.

YouTube Go

YouTube Go je verzija popularne Guglove aplikacije za preuzimanje i dijeljenje videa kojoj nije potrebna brza internetska veza.

NetGuard

NetGuard je funkcijama bogata aplikacija za firewall koja će vam dati punu kontrolu nad time koja aplikacija ili servis koristi vašu internet vezu.

Uključite štedljivi način rada u vašem pretraživaču

Bez obzira koristite li kao veb pretraživač Google Chrome, Operu Mini ili Mozillin Firefox za Android, u svakom ćete naći štedljivi režim rada. Uključite ga i uštedite do 50 odsto na prometu podataka dok surfujete. (Tportal)