Megan Markl zvanično najljepša u kraljevskoj porodici

Back stage

Megan Markl još nije zvanično dio britanske kraljevske porodice, a već je osvojila laskavu titulu: najatraktivnija dama među plemkinjama

Tako je američka glumica za vrlo kratko vremena osvojila i simpatije, ali možda i potencijalne neprijatelje jer je iza sebe ostavila mnoge upečatljive dama britanske kraljevske scene.

Za početak Megan je prešišala Kejt Midlton čija su slava i popularnost bili netaknuti dok se princ Hari nije vjerio. Iza nje su i plemkinje Zara Filips, princeze Beatris i Eugenija.

Tu je na scenu stupila atraktivna američka glumica.

A izbor je pao Megan na osnovu zlatnog presjeka – proračuna koji određuje u raznim oblastima pojmove najbliže savršenstvu i ovaj sistem mjerenja uveli su još stari Grci. Ovaj metod je najčešće koristio i Leonardo da Vinči za slikanje svojih remek djela.

Njen nos smatra se najbližim savršenstvu, a razmak između očiju i rastojanje od korena nosa uklapa se u idealne proporcije.

Hirurg dr Džulijan Desilva objasnio je da u poređenju kontura lica ovih plemkinja Megan ima ukupno 87,4 poena što je, prema njegovom mišljenju, egzaktna skala kojom se utvrđuju neke razmjere.

– Megan ima odličnu bradu, proporcije njenog lica su skoro savršene. Kejt, na primer ima odličnu razmjeru između nosa i usana, a ima slabiju vilicu i bradu. Zato je Megan odnijela pobjedu – kaže dr Desilva.