Dženet Džekson dobila sina u 51. godini

Jedna od najuspešnijih i najuticajnijih pjevačica svih vremena, Dženet Džekson i njen suprug Visam al Mana postali su roditelji

Dženet i njen suprug dobili su sina kojem su dali ime Eis. Pjevačica će u maju napuniti 51 godinu, a ovo joj je prvo dijete. Portparol Dženet Džekson za časopis People izjavio je da je porod dobro prošao, a Dženet se odmara.

Džekson se za katarskog milionera udala 2012. godine, a glasine o dolasku prinove u njihovu porodicu pojavile su se kada je Džanet odgodila turneju. U videu koji je početkom aprila postavila na Twitter Dženet je objasnila da se ona i Al Mana žele fokusirati na porodicu.

Tokom trudnoće se nije pojavljivala u javnosti i izbjegavala je medije, ali je ipak u oktobru za časopis People ekskluzivno pozirala s trudničkim stomakom. Tada je izjavila kako su ona i njen suprug zahvalni Bogu za taj blagoslov.

Dženet Džekson je rangirana kao jedna od deset najprodavanijih muzičara u istoriji muzike, zato što je širom svijeta prodala više od 160 miliona muzičkih albuma, 17 miliona video albuma i 8 miliona koncertnih ulaznica. Imala je deset singlova i čak sedam albuma na prvom mjestu zvanične američke top liste, jedan više od svog starijeg brata Majkla Džeksona.