Najveći gubitnici među milijarderima u 2018. godini

Blumberg je nedavno objavio listu najvećih pobednika među milijarderima ove godine, na kojoj su se, pored poznatih Bezosa, Vorena i Gejsta, našla neka i manje poznata imena, poput osnivača kineske kompanije za smart telefone Xiaomi, Lei Juna, ali i najbogatijeg japanca Tadaši Janaia

Ali, Blumberg je zatim izdvojio neke od njih koji su uprkos tome što i dalje poseduju milijarde dolara, dosta i izgubili u 2018. godini.

Na primer, osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg, je kako pišu, možda ove godine izgubio 14,1 milijardu dolara. Ali verovatno se i ne brine previše zbog toga, jer se ipak procenjuje da je njegovo bogatstvo oko 58,7 milijardi dolara.

Na listi najvećih gubitaša iza Zakerberga našao se Džordž Šafler, vlasnik nemačke kompanije Schaeffler, koji je izgubio oko 701 miliona dolara, pa se sada njegovo bogatstvo procenjuje na oko 12,5 milijardi dolara.

Velikog novčanog gubitka ove godine nije bio pošteđen ni osnivač Alibabe, Džek Ma, koji je smanjio svoje bogatstvo za 7,42 milijarde dolara.

Pogledajte ko se još od milijardera našao na toj na gubitničkoj listi:

(BIZLife/ Bloomberg)