Bezos kupio tri stana na Menhetnu za 80 miliona dolara

LIFE

Iako je kompanija Amazon odustala od sjedišta u New Yorku, njen šef i najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos odlučio je da se preseli upravo tamo pa je na Menhetnu kupio tri stana za ‘malu’ cijenu od ukupno 80 miliona dolara.

Kako piše Bloomberg, tri stana zajedno, odnosno penthouse i dva sprata ispod njega, imaju dvanaest spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Troetažni penthouse ima pet spavaćih soba, šest kupatila te odvojeni sedmosobni apartman.

Drugi sprat penthousa ima lounge koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorijum, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na vlastitu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Menhetn.

Iako ga je Bezos platio 58 miliona dolara, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. penthouse je koštao 73,8 miliona dolara. Dodatna dva stana šef Amazona platiće ukupno 28,5 miliona dolara.

Međutim, budući da Bezos prema Bloombergovom indeksu milijardera “teži” 108,3 milijarde dolara, a prije otprilike godinu i pol postao je najbogatiji čovjek na svijetu, za njega je to zaista sitnica.