Lidlov viski od 15 eura proglašen najboljim na svijetu

LIFE

Lidlov viski koji se u britanskim prodavaonicama ovog supermarketa može kupiti za 13,49 funti (oko 15 eura), proglašen je najboljim scotch viskijem u prvom krugu nagrada za najbolje svjetske viskije, piše Independent.

Nagradu je osvojio u kategoriji viskija starih do 12 godina, a pobijedio je, između ostalog i poznati Black Label brenda Johnnie Walker. Tako je odlučilo 40-ak najvećih međunarodnih stručnjaka koji su na nekoliko svjetskih lokacija isprobavali žestoka pića iz raznih trgovačkih lanaca.

Queen Margot Blend Scotch, kako je ime nagrađenog Lidlovog viskija, proizvodi se tradicionalnim metodama koje uključuju proizvodnju slada, gnječenje, fermentaciju, destilaciju i vrenje. Sadrži sušenu marelicu i šljivu, a prije negoli osvane na Lidlovim policama odstoji osam godina.

Ovo, inače, nije prvi put da je Lidl nagrađen za neko svoje alkoholno piće. Lani je njihov gin Hortus Artisan pobijedio skuplje rivale na isprobavanju na slijepo koje je organizovaoInstitut Good Housekeeping, a nedavno je taj lanac trgovina nagrađen i za najbolji gin koji je njihov vlastiti brend.