Ponovo radi Astoria

Waldorf Astoria New York se vraća na scenu. Nakon renoviranja vrijednog milijardu dolara, istorijska struktura će biti ponovo otvorena nakon zatvaranja 2017.godine, sa 375 hotelskih soba i isto toliko sasvim novih brendiranih stanova.

Dajia Insurance Group je novi vlasnik ove građevine bogate istorije, njena fasada i mnogi enterijeri su zakonom zaštićeni spomenici, dok se na listi slavnih posjetilaca nalaze osobe poput predsjednika Kenedija i Lajze Mineli. Studio stanovi će se prodavati sa početnom cijenom od 1.7 miliona dolara, dok će se dva penthausa prodavati po cijeni koja će biti otkrivana samo potencijalnim kupcima. Prodaja stanova će krenuti početkom 2020.godine, a čitav proces renoviranja će biti gotov iduće godine.

Nazvani Towers of the Waldorf Astorija, novi stanovi predstavljaju pionirski poduhvat za ovu građevinu. Uprkos njenoj vijek dugoj istoriji, Waldorf zgrada nikada nije imala formalne rezidencije među hotelskim ponudama. Stanovi će mjeriti oko 170 kvadrata, sa planom prostora koji će sadržati biblioteke, sobe za zabavu i master spavaće sobe sa privatnim kupatilima i ugradnim garderoberima, dok će u ponudi biti varijante sa jednom do četiri spavaće sobe.

Pored rezidencijalnih jedinica, stambeni prostor od oko 5.000 kvadrata će sadržati čitav niz impresivnih pogodnosti, poput bazena, spa i fitness sala, kao i umjetničkih dijela koje je odabrao švajcarski kolekcionar Simon de Puri.

Daija kompanija je takođe angažovala francuskog dizajnera enterijera, Žan-Luj Denioa kako bi dizajnirao stanove i okolne stambene prostore. Dizajner Pjer-Iv Rošon, zadužen je za nadgledanje javnih prostora i hotelskog enterijera, koji je u najvećoj mjeri dobio nazad svoju staru slavu. Grandiozna balska sala kreirana je da bude skoro pa identična svojoj originalnoj verziji, sa Waldorf četvorostranim satom, koji datira iz 1893.godine, koji će biti u potpunosti restauriran.

Na kraju, Spirit of Achievement, krilata skulptura koja je postala amblem ovog hotela, biće vraćena na svoje mjesto, iznad glavnog ulaza u građevinu. Njen trijumfalni povratak će obilježiti novu, modernu eru za Waldorf Astoria hotel, slaveći istovremeno svoje istorijske korijene.