Prada kolekcija za ljubitelje urbane mode

Prada je jedan od najslavnijih brendova modne scene, koji nerijetko pomjera granice mogućeg i nemogućeg, dozvoljenog i zabranjenog. Davno prije nego što su mnogi brendovi današnjice uzeli utilitarizam u obzir kao jedan od stilova, milanski brend nas je oduševljavao svojim interesantnim dizajnima. Sada, oni nam predstavljaju novu capsule kolekciju nazvanu Escape, koja je poput zova divljine.

Mijuča Prada osmislila je ovu kolekciju sa versatilnošću na umu, uzimajući u obzir zdravu dozu inspiracije od military stila i opreme za preživljavanje. Kao takva, kolekcija koja sadrži oko 200 modela, predstavljena je u bogatim tonovima šumski zelene, crne i khaki boje, sa akcentima neon narandžaste i pogodnim kamuflažnim dezenima. Detaljni cvjetni dezeni pridružili su se istom rangu, kraseći ikonične košulje ovog brenda.

Poznati po svojim tekstilnim inovacijama, kompanija je koristila svoje znanje kako bi kreirala gabardin obložen najlonom, sa ciljem kreiranja vodootpornih odjevnih komada i aksesoara. Skoro svaka jakna i par pantalona iz ove kolekcije opremljeni su pozamašnim džepovima sa rajsferšlusima ili dugmadi, što doprinosi njihovoj funkciji. Pleteni komadi takođe su odigrali ključnu ulogu u ovoj priči, sa tankim i gusto pletenim modelima, pri čemu mnogi sadrže isti kamuflažni model koji možemo vidjeti u drugim dijelovima kolekcije.

Slojevite siluete predstavile su podjednako interesantne komade obuće, a Prada brend je kreirao asortiman za svaki stil. U ponudi je ponešto za ljubitelje patika, kao i za one koji radije uživaju u robusnim kožnim čizmama.

Escape kolekcija kompletirana je rančevima i torbama kreiranim od najlona, korišćenjem etosa osamdesetih i devedesetih godina. Čitava kolekcija se sada može vidjeti samo u njihovom njujošrkom butiku, a u prodaji će biti od 15. decembra.