Proljeće i ljeto u nijansama žute

Predstojeće sezone dominiraće obilje boja, uz šokantno pink, ali i metalik detalji, cvijetni dezeni, trenč mantili, prsluci po uzoru na one iz 70-ih

Dizajneri za nastupajuću sezonu predlažu obilje boja među kojima i sve nijanse žute: od zagasitosenf do sjajnometalik, što se moglo vidjeti na nedavnoj dodjeli „Zlatnog globusa”, kada su brojne holivudske dive prošetale toalete upravo u ovim nijansama. Nezvaničnu titulu najljepše haljine ponijela je kreacija iz kuće „Prada”, koja se našla na gotovo svim listama najljepše toalete s crvenog tepiha.

I po pisanju Voga, trend za proljeće-ljeto biće obilje boja. Sve prestižne svjetske modne kuće su na prošlogodišnjim revijama predstavile kolekcije za 2017. koje su bile u jarkim kolorima, ali i sa predimenzioniranim naramenicama.

Na velika vrata očekuje se povratak trenča (kišni mantil), ali i prsluka.

Kako je tokom zimske i nedavno završene jesenje sezone ključni odjevni komad bio dugačak prsluk ili pončo, za prve dane proljeća dizajneri predlažu klasične prsluke bez rukava, sa „ve” ili okruglim izrezom oko vrata, kakvi su se nosili 70-ih. (A.C.)