Svijet dobija prvi muzej šminke

Prema posljednjim informacijama, svijet će uskoro dobiti svoj prvi muzej šminke, koji će se nalaziti u Njujorku. Posvećen istoriji ljepote i njenom trajnom uticaju na društvo, Make-up muzej će biti otvoren iduće godine u svjetskoj metropoli. On će sadržati rotirajuće izložbe, koje obuhvataju više od 10.000 godina istorije šminke, sa prvom koja ima naziv “Pink Jungle: 1950s Makeup in America”.

Debitantski događaj muzeja će nam predstaviti ikonične trendove šminke iz pedesetih godina i način na koji su ih koristile dive iz te ere, poput Grete Garbo, Merilin Monro i Odri Hepbern.

Komentarišući lansiranje, Dorin Bloh, izvršni direktor i suosnivač Make-up muzeja, kaže: “Make-up muzej je kritična institucija za kulturni pejzaž Njujorka i čitavog svijeta. Šminka ima 10.000 godina dugu istoriju, i ide od antičkih egipćana i kohl olovke za oči koju su koristili za kabuki i gejša mejkap u Japanu, pa sve do uticaja koji šminka ima na današnju pop kulturu”.

Karte za prvu postavku ovog muzeja će biti u prodaji od marta iduće godine, a lista čekanja za prve ulaznice je već otvorena na sajtu ovog zdanja.