Da li je ovo najskuplji Lamborghini ikada?

Automobil

Predstavljeno na Sajmu automobila u Ženevi 2013. godine kako bi proslavio svoju 50. godišnjicu postojanja, ovo ograničeno izdanje uspjelo je da zasjeni i čuveni LaFerrari, koji je takođe prikazan na istom događaju.

U početku je napravljeno samo 5 kupe Veneno modela, a zatim je kolekcija proširena uz još 9 Veneno Roadstera, čime su ušli u kolekciju najrjeđih automobila na svijetu.

Hiperautomobil je toliko poželjan na tržištu polovnih automobila, da je jedna finiširana jedinica u ne toliko lijepoj bež boji, prodata za rekordnih 8,3 miliona dolara, dok je drugi primjerak naveden za prodaju po zapanjujućoj cijeni od 11,1 milion dolara.

Šta više, još jedan od ovih ljepotana će sledećeg mjeseca ići na aukcijski blok.

Lamborghini Veneno Roadster iz 2015. će se naći u prodaji na aukciji RM Sotheby u Parizu početkom sledećeg mjeseca, a procjenjuje se da će mu pretprodajna cijena biti od 5 do 6 miliona dolara, ali ipak očekujemo da će isti koštati mnogo više.

Prvobitno je bio vlasništvo House of Saud, kraljevske porodice Saudijske Arabije, ovaj hiperautomobil ima svega 450 km na brojaču kilometara, a aukcijska kuća opisuje ga u stanju blizu onom iz izloga radnje. Vrlo je privlačnog matiranog crnog izgleda, dok stoji u kontrastu svoje zelene unutrašnjosti, kočione ivice takođe imaju istu, zelenu, boju.

Ova aukcija nudi veliku šansu za sve one kolekcionare automobila koji su izgubili priliku da kupe nekog od ovih ljepotana.