Telefon sa baterijom od 5.000 mAh sa cijenom od oko 250 eura

Mobilni

Upravo je baterija glavni atribut novog Motorolinog telefona. Moto G8 Power opremljen je 5.000mAh baterijom koja je dizajnirana da pruži do 3 dana trajanja, tvrde iz kompanije. To je dovoljno za do 188 sati strimovanja muzike i do 21 sat gledanja filmova i serija.

Sve je propraćeno i sistemom sa četiri kamere i vještačkom inteligencijom. Glavna kamera ima 16MP i autofokus sa faznom detekcijom, marko kamera za slikanje iz blizine ima 2MP (f/2.2, 1.75μm) i fokus koji radi na razdaljini i do 2 centimetra a tu je i ultra-širokugaona kamera sa 8MP. Dodatak je i telefoto sa 2x optičkim zumom visoke rezolucije. Naprijed je selfi kamera sa Quad Pixel tehnologijom i rezolucijom od 16MP.

Inače, telefon dolazi sa Max Vison displejom dijagonale 6,4 inča.

Sve pokreće Snapdragon 665 procesor sa osam jezgara i 4GB radne memorije. Interna memorija koja dolazi sa telefonom je 64GB može se proširiti mini SD karticoma a unutra je čista verzija Androida 10 oslobođenog svih suvišnih aplikacija.

Tu su i dual stereo zvučnici potpisani sa Dolby audio koji pružaju zvuk i do 50 odsto glasniji i čistiji od dosadašnje produkcije na telefonima a dodatak je i to što je telefon otporan na vodu, odnson slobodno ga možete koristiti po kiši i neće mu smetati ako ga polijete vodom.

Tech Advisor piše da kada je lansiran model Moto G8 Plus koštao je oko 239 funti pa se očekuje i da će Moto G Power koštati oko 249 dolara.