Rimac sa Pumom stvorio najbrže kopačke na svijetu

Gadget

U ponedjeljak je Puma objavila ograničenu količinu nove fudbalske obuće PUMA ULTRA SL FG, koju su dizajnirali Mate Rimac i njegov tim u Hrvatskoj.

Sportska cipela teška je samo 90 grama i kombinuje stabilnost, prianjanje i ostale funkcije na najvišem nivou s ekskluzivnom PUMA inovacijom. Prema Pumi, na raspolaganju je samo 412 parova, kako bi se podudarali sa brzinom od 412 km/h koju postiže hrvatski električni automobil.

– Cilj ULTRA SL bio je da stvorimo najbržu, najekstremniju kopačku koja će predstaviti uvid u to kako bi one mogle mogle izgledati u budućnosti, rekao je Dominique Gathier, rukovodilac odjeljenja za upravljanje proizvodnom linijom Teamsporta.

– Ispitali smo kako se izrađuju Rimac automobili i prenijeli smo ove ključne uvide u stvaranje ULTRA SL-a, s posebnim naglaskom na to kako smanjiti težinu cipela uz održavanje vrhunskih performansi, dodao je Gathier.

Antoine Griezmann prvi je testirao kopačke na fudbalskoj međunarodnoj utakmici na kojoj je Francuska igrala u Hrvatskoj u Uefinoj ligi nacija u Zagrebu.