Top 5 gadgeta za 2020.

Gadget

Godina pred nama u svijetu tehnologije biće u znaku vještačke inteligencije, pravom zamahu 5G mreža, extended reality, blockchange tehnologija i naravno gadgeta koji pomjeraju granice

SOURCENEXT
Portabl prevodilac

To što dovoljno ne poznajete neki jezik nije više prepreka ako imate Pocketalk Voice Translator. Ovaj gadget je praktičan, veličine čarobnog miša i može da se spakuje u džep, a u bazi ima čak 74 jezika. Dovoljno je da samo govorite u njega na svom jeziku i on će automatski sve to da prevede. Sličnu opciju daju i Microsoft Surface Translating slušalice koje su spojene sa cijelim Microsoft Office. One mogu da prave zapise u realnom vremenu i da ih automatski dijele sa drugim korisnicima, što mogu da rade na 60 jezika u preko 120 zemalja; čak i ako nije dostupan WiFi.
Uz jednostavno korišćenje i kompaktan dizajn Pocketalk će vam pomoći da vaše iskustvo s putovanja bude besprijekorno. Cijena: 250 dolara.

APPLE
Pametne naočare

Trend pametnih naočaraje započeo je Google. Brzo se priključio i Snapchat koji je već izbacio nekoliko modela, ali se pravi bum očekuje izlaskom Apple pametnih naočara koje će imati podršku augmentativne realnosti (AR). Plan inžinjera iz Apple je da u narednih 10 godina ove naočare potpuno zamijene telefone, ne da samo budu poveznica sa njim. Zanimljiva opcija su i Bose Audio sunčane naočare sa dodatkom audio podrške. Istovremeno, dok pružaju UV zaštitu, mogu da puštaju muziku, omogućavaju vam da pozivate druge i primate pozive, a sve je konektovano preko Bluetooth i mogu se povezati sa drugim uređajima. Takođe, i one imaju pristup aplikacijama poput Spotify, Skype ili Google Maps. Dolaze u dvije boje.

BREO
Masažer

Da bi ušli u novu godinu rasterećeni od stresa, tu su inovativni masažeri: Breo iDream5 u obliku kacige koja tretira tačke na glavi i vratu koje su pod najvećim udarom napetosti. Bateriju traje 90 minuta, može da se puni, a kao dodatak masažer ispušta i toplotu s nekoliko različitih modova, pa dodatno pomaže kod relaksacije. Cijena: 430 dolara.

SONY
Playstation 5

Bez premca, najpopularnija konzola je Sony PlayStation. Potvrda je sto miliona prodatih komada PS4: što je rekord. Kako je posljednje izdanje izašlo prije šest godina, s nestrpljenjem iščekuje se izlazak PS5 najavljen za kraj 2020. Nova generacija PlayStation kontrolora imaće isprogramiran voice-coil smješten u lijevi i desni grip kontrolora koji će omogućiti nov odziv tokom igre. Imaće namjenski napravljen AMD Navi procesor, podršku za 8K Ultra HD kaoi novi power-saving mod kao i novi kontrolor sa haptic feedbackom. Cijena: ‘privlačna’.

HUAWEI
P40 stiže u martu

Novi flagship uređaj stiže na proljeće, bez pristupa Google uslugama; Huawei se okrenuo vlastitim rješenjima. Ubrzano razvijaju i AppGallery, trgovinu s aplikacijama. Isporučivaće Huawei Mobile Services (HMS) koji su alternativa Google Play uslugama. I P40 i P40 Pro će pokretati Android 10, uz kompanijski EMUI 10 interfejs. Oba telefona imaće bolje kamere (zadnju četvorostruku), duže trajanje baterije i superiorne performanse. Veličina ekrana je od 6,1 do 6,7-inča, a brzina osvježavanja 120 Hz.