Samsung predstavio kino ekran budućnosti

Samsung LED ekran za kino dvorane će impresionirati publiku  trodimenzionalnom bojom, svjetlom i kontrastom

Samsung Electronics je predstavio svoj najnoviji vizuelni displej – novi Samsung kino ekran. Kao prvi High Dynamic Range LED kino ekran na svijetu, on donosi kvalitet slike bez presedana, saopšteno je iz Samsunga.

Samsung će službeno predstaviti, po prvi put, LED kino ekran u toku niza pokaznih demonstracija u periodu od 27. do 30. marta u Cinemark Century Orleans 18 i XD kino dvorani, koji se nalaze unutar Orleans Hotela i Kazina. Premijera će se održati u isto vrijeme kad i obližnja CinemaCon 2017 konferencija, najveće i najvažnije okupljanje na svijetu iz oblasti industrije filmskih dvorana sa učesnicima iz više od 80 zemalja.

Samsungov kino ekran dijagonale 10,34 metra lako se prilagođava modernim dimenzijama kino dvorana. Osim što nudi LED kvalitet slike u 4K (4,096 x 2,160) rezoluciji, ekran takođe premašuje visoko cijenjene DCI specifikacije koje se koriste kako bi se osigurao jednoobrazan i visok nivo tehničke performanse, pouzdanosti i kvaliteta u digitalnom kinu.

U Samsungu tvrde da performanse novog ekrana prevazilaze vizuelne sposobnosti tehnologija za realan prikaz koje se temelje na tradicionalnoj projekciji i garantovano će impresionirati čak i najzahtjevnije goste kad je o zabavi riječ.

LED tehnologija direktnog osvjetljenja kino ekrana zaista donosi High Dynamic Range (HDR) u kino, prikazujući sadržaje na ekranu na najvišem mogućem osvjetljenju gotovo 10 puta većem od onoga što nude standardni kino projektori (146fL prema 14fL) sa poboljšanom ujednačenošću i bez optičkog izobličenja i smetnje.