Ovo su najbolji gradovi za rad od kuće

City

Na listi koju je objavio portal “Big seven travel” od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu na prvom mjestu našao se Tallinn, glavni grad Estonije  a na drugom gruzijski Tbilisi. Na trećem mjestu na listi nalazi se Beograd.

Rangiranje na osnovu kojeg je napravljena lista zasnivalo se na više faktora od kojih su najvažniji, povoljni troškovi života i pristupačnost interneta u parkovima i restoranima, prenosi Mia magazin.

Glavni grad Estonije našao se na vrhu liste najviše zbog toga što zemlja dozvoljava radnicima koji rade od kuće da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterije, a kao prednost Tallinna ističe se i naglo rastuća digitalna ekonomija kao i niski troškovi života, gdje najam stana u centru košta oko 500 dolara mjesečno.

Drugo mjesto je zauzeo glavni grad Gruzije, Tbilisi, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, oni koji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog i prostora za stanovanje koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se našao na trećem mjestu zbog, kako navodi portal Big seven travel, centralne pješačke zone ispunjene kafićima, galerijama i prodavnicama, kao i velikog izbora tehnološki dobro opremljenih prostora za rad sa neprekidnim brzim internetom na raspolaganju.

Iza Beograda na listi su dalje Bali (Indonezija), Chiang Mai (Tajland), Berlin (Njemačka), Singapur, Buenos Aires (Argentina), Hanoj (Vijetnam) i Ljubljana (Slovenija).

Drugi evropski gradovi koji su se našli na ovoj listi 50 najboljih su Porto, na 31. mjestu, Madrid – 32., Budimpešta, – 38., Zurich, – 44., Lisabon – 46., Prag, 47. i Las Palmas na Kanarskim ostrvima kao 48.na listi.