Pola milijarde neprodate odjeće u Njemačkoj: Popusti će ići i do 90 posto

Svijet

U njemačkim modnim robnim kućama potrošači mogu očekivati ​​velike popuste na cijene nakon prestanka zaključavanja usljed korona virusa.

– Za mnoge proizvode postojaće popusti od 80 do 90 posto kako bi se zadržana roba i dalje mogla prodavati, rekao je izvršni direktor Saveznog udruženja trgovaca tekstilom (BTE) Rolf Pangels za “Rheinische Post”.

Prodaja proljećne robe vjerovatno će takođe biti povezana s velikim popustima – To nas opterećuje tokom cijele godine, rekao je Pangels, misleći na ograničenja i zatvaranje trgovina usljed pandemije korone.

Ako se zaključavanje dodatno produži, na kraju će biti još više ponuda. – Ako se produži, pakovaćemo neprodatu robu u velike kamione i odlagati sadržaj ispred kancelarije, najavio je Pangels. – Ne mogu samo proizvođači mlijeka protestovati!

Stručnjaci iz industrije već su istakli da se nakon ponovnog otvaranja trgovina mogu očekivati ​​prave “diskontne bitke”.

Prema ranijim procjenama BTE-a, pola milijarde neprodatih modnih predmeta moglo se nakupiti u trgovinama do kraja januara.

Većinom je to zimska roba koja iz dana u dan gubi na vrijednosti s obzirom na nadolazeće proljeće.

Izvor: Indikator.ba