Commerzbank smanjuje broj zaposlenih u menadžmentu za 30 odsto

Banke

Izvršni direktor Commerzbank Manfred Nof (Manfred Knof) najavio je smanjenje zaposlenih na rukovodećim pozicijama, u drugoj najvećoj njemačkoj banci na berzi, za oko 30 odsto kao dio svojih planova za novi kurs poslovanja.

Nofov cilj je povezan sa sporazumom sa radničkim savjetom kompanije o tome kako da se sprovedu ukidanja radnih mjesta koja su prvi put najavljena u februaru, navedeno je u saopštenju u petak, piše Bloomberg.

Nof se pridružio Commerzbanci u januaru i predstavio je sveobuhvatnu strategiju restrukturiranja banke oko mjesec dana kasnije, fokusiranu na drastično smanjenje troškova koje uključuje i ukidanje oko 10.000 radnih mjesta. Očekivana smanjenja u rukovodećim pozicijama u skladu sa planiranom redukcijom radne snage za trećinu.

Commerzbank nastoji da ukine većinu, ako ne i sva radna mjesta kroz dobrovoljni pristanak, kao što su sporazumi o prevremenom penzionisanju i otpremninama.

„Nudimo našim zaposlenima širok spektar instrumenata prikladnih za fazu života u kojoj se nalaze. Na dobrom smo putu da smanjimo broj zaposlenih što je više moguće na društveno odgovoran način“, rekla je šefica ljudskih resursa Sabine Šmitrot (Sabine Schmittroth) u saopštenju.