PayPal planira lansiranje sopstvenog stablecoina

Valuta

Pejpal je jedna od kompanija koja je u poslednjih godinu i po aktivno učestvovala u onome što možemo nazvati kriptorevolucija. Sada je otkriveno da planiraju novi veliki iskorak.

Naime, PayPal Holdings istražuje lansiranje vlastitog „stejblkoina“ kao dio svog pokretanja kriptovalute, navodi kompanija, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njenoj ajfon aplikaciji, prenosi Tportal.

“Istražujemo stablecoin, ako i kada budemo nastojali da krenemo u realizaciju, naravno, blisko ćemo sarađivati ​​s relevantnim regulatorima”, rekao je Hoze Fernandez da Ponte, viši potpredsjednik za kripto i digitalne valute u Pejpalu, u izjavi za Blumberg njuz.

Stablecoins su kriptovalute koje imaju oslonac i cijene prema vrijednosti postojeće valute ili robe.

Dokaz o tome da firma razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u Pejpal aplikaciji razvojni programer Stiv Mozer i podijelio s Blumbergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva “PayPal Coin”. Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.

Portparolka Pejpala rekla je da slike i kod unutar aplikacije Pejpal proizilaze iz nedavnog internog hackathona — događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni — unutar blokčejna kompanije, odsjek za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i osobine mogli promijeniti u svom javnom obliku proizvoda.

Pejpal se posljednjih mjeseci upustio u velike napore u vezi s kriptovalutama, lansirajući nove mogućnosti za kupovinu i držanje digitalnih kovanica, kao i mogućnost plaćanja za kupovinu pomoću novca.