Američki berzanski broker predviđa sudnji dan za bitkoin

Valuta

Šif definiše „dvostruki vrh“ kao indikator koji ukazuje na snažan silazni trend. Termin opisuje tehnički obrazac koji označava vrh džinovskog rasta i smatra se gotovim kada cena padne ispod „linije vrata“. Trenutno, linija vrata bitkoina iznosi oko 30.000 dolara.

Šif, izvršni direktor kompanije „Evro pacifik kapital“, često je kritikovao kriptovalute, tvrdeći da je bitkoin ogroman špekulativni balon koji će eksplodirati, a ljudi koji ga sada kupuju ostaće da drže praznu torbu, prenosi RT.

Ekonomista, najpoznatiji po predviđanju finansijskog kraha 2008. godine, objavio je prije dvije godine da ne može da pristupi svojim bitkoin fondovima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao da prihvata njegovu lozinku. Napominjući da to „nije velika tragedija“, rekao je: „Znao sam da je posjedovanje bitkoina loša ideja, samo nikada nisam shvatio da je ovo tako loše!“

Bitkoin je izgubio više od 25 odsto vrijednosti nakon što je u novembru dostigao najviši nivo od preko 68.000 dolara. Analitičari kažu da je najpoznatija kriptovaluta počela da se oporavlja od tromesečnog opadanja, ali možda još nije izašla iz krize. Digitalna valuta se trgovala 4 odsto više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.