Dani osiguranja u Republici Srpskoj 27. i 28. oktobra

BUSINESS KLUB

Stanje na tržištu osiguranja, uticaj inflacije na dovoljnost premije u osiguranju od autoodgovornosti, kao i digitalizacija sektora osiguranja, neke su od tema predstojećih Dana osiguranja u Republici Srpskoj (DORS) koji se održavaju 27. i 28. oktobra u Banjaluci.

Kako su najavili organizatori, biće govora i o trendovima u sektora dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i uspostavljanja jedinstvenih kriterijuma za procjenu šteta u autoodgovornosti.

Centralni događaj prvog DORS-a koje u organiuje Udruženje društava za osiguranje Privredne komore RS će biti konferencija pod nazivom “Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti” na kojoj će učestvovati eminentni stručnjaci u oblasti osiguranja iz zemlje i regiona, kao i predstavnici osiguravajućih društava.

Dani osiguranja u RS će omogućiti razmjenu znanja, iskustava, poslovnih ideja, kao i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

DORS će takođe omogućiti i “opušteniju” formu razmjene mišljenja tokom druženja koje je predviđeno.

“Na konferenciji ćemo pokušati pronaći rješenja za aktuelne izazove sa kojima se susreću društva za osiguranje. Dakle, u trenutku dok se još nismo oporavili od pandemije COVID-a, ponovo smo izloženi možda i većim izazovima uslovljenim, prije svega, ratom u srcu Evrope. Inflacija, nedostatak energenata, migracije, kao i tektonske geopolitičke promjene, imaju izuzetno velik uticaj i na poslovanje u ovoj oblasti. Digitalizacija kao način unapređenja poslovanja već dugo nije stvar izbora, već neizbježna promjena postojećih poslovnih modela”, poručili su organizatori.

Navedene teme će tokom konferencije izlagati u različitim formama, predavanjima, panelima, prezentacijama.

Više detalja o konferenciji možete saznati na zvaničnoj web stranici događaja www.osiguranjers.com 

Izvor CAPITAL