Doboj: Potpisan sporazum sa Trgovinskom komorom Budimpešte

BiH

Predstavnici Područne privredne komore Doboj i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte potpisali su večeras sporazum o saradnji sa akcentom na metaloprerađevačku i mašinsku industriju, poljoprivredu i druge privredne oblasti.

Povjerenik Trgovinske i industrijske komore Budimpešte za zapadni Balkan Mikloš Bornemisa rekao je novinarima da Komori predstoji dvogodišnji period da ocijeni potrebe privrednika dobojske regije i u kom segmentu im se može pružiti podrška.

“Naš posao je da politički program koje su naše vlade dogovorile pretočimo u ekonomski i damo mu ekonomsku suštinu”, naveo je Bornemisa.

On je ukazao na to da je isti postupak sproveden i sa Srbijom i da je višegodišnji rad tamo urodio plodom.

Direktor Područne privredne komore Doboj Srećko Stojaković rekao je da sporazum obavezuje strane da međusobno razmjenjuju informacije o ponudi i potražnji privrednika, kao i na zakonske odredbe, uz razmjenu primjera dobrih praksi organizovanjem seminara u radu privrednika i njihovih pojedinih segmenata.

Milorad Nikolić, vlasnik kompanije za proizvodnju i snabdijevanje komponentama pneumatike i hidraulike “MN fleks” iz Doboja kaže da je potpisani sporazum dobra prilika da svoje proizvode plasira i van područja BiH.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević naveo je da je riječ o prvoj u nizu aktivnosti koja obostrano pruža velike mogućnosti za privrednike.