Sajt KupujemProdajem iz Srbije se proširio na region

Region

Nakon dugog niza godina poslovanja u Srbiji, sajt KupujemProdajem će sada biti dostupan kupcima i prodavcima u regionu Zapadnog Balkana, odnosno na tržištima Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Bojan Leković, osnivač i CEO pomenute kompanije kazao je za Netokraciju da je ideja širenja poslovanja na susjedne države u planovima od samog nastanka platforme, prije petnaest godina.

Do ovog trenutka se, prema njegovim riječima, došlo prirodnim rastom i silom tzv. network efekta, koji je posljedica rasta i uspjeha KupujemProdajem na tržištu Srbije.

Redovnim analizama ekosistema ovog servisa, potvrđeno je da broj korisnika iz inostranstva raste u skladu sa rastom platforme, te da oko 10 posto mjesečnog saobraćaja na KupujemProdajem dolazi iz regiona Zapadnog Balkana.

Kako je rekao Leković, prodavci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije sada mogu jasno i detaljno da navedu odakle prodaju robu.

– Sa druge strane, kupci imaju pristup ka skoro pet miliona oglasa ne starijih od mjesec dana, a kroz filtere pretrage sada mogu da gledaju i samo oglase iz svoje države i urbanih centara u okviru nje, ukoliko to žele – kazao je Leković za Netokraciju.