STADA globalno rangirana među prvih 10% farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja

COMPANY

STADA Grupa nastavlja snažno napredovanje u ostvarenju svoje vizije održivog razvoja što je nedavno potvrđeno i nezavisnom procjenom.

Na osnovu sveobuhvatnog okvira više od 70 indikatora upravljanja, vodeća organizacija za mjerenje rejtinga u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) Sustainalytics objavila je dodatno unapređenje rejtinga STADE u pogledu rizika u oblasti ESG-a u decembru 2022.

Unaprijeđen rejting rangira STADA Grupu među prvih 10% od više od 1.000 farmaceutskih kompanija koje Sustainalytics ocenjuje na globalnom nivou u pogledu ESG rizika. Osim toga, STADA se plasirala u gornju trećinu više od 15.000 globalnih kompanija koje ocenjuje Sustainalytics.

Unapređenje STADA rejtinga u oblasti ESG-a uslijedilo je nedugo nakon što je Grupa po prvi put objavila globalni Izvještaj o održivom razvoju u kojem, na više od 140 stranica, detaljno navodi aktivnosti koje STADA preduzima širom svijeta kako bi napravila pozitivan uticaj na ljude i njihovo zdravlje, ekonomiju i životnu sredinu.

„Posvećenost STADA Grupe održivom razvoju proističe iz naše svrhe da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner. Ono što je važno jeste naše stalno nastojanje da se unapređujemo i radimo stvari bolje za sebe, za naše kupce, za naše partnere, za društvo, i za planetu,” naveo je generalni direktor STADA Grupe Peter Goldšmit (Peter Goldschmidt).

U svom prvom globalnom Izvještaju o održivom razvoju, STADA detaljno navodi brojne inicijative za podršku ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, kojima je Grupa posvećena kao član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija od 2021. godine.

Stadina globalna „porodica“ broji više od 13.000 zaposlenih u više od 50 zemalja. Više od polovine (52%) menadžerskih pozicija u STADA Grupi zauzimaju žene. Osim toga, milenijalci čine nešto više od 51% svih zaposlenih.