Proglašen najbolji grad na svijetu

City

Izvještaj o najboljim gradovima svijeta, koje priprema specijalizovana grupa konsultanata Resonance je otkrila svog favorita

London je apsolutni pobjednik na ovoj listi, a nadmašio je gradove poput Singapura i Njujorka, koji su zauzeli drugo i treće mjesto. Kako bi odabrali najbolje brendirane gradove na svijetu, ljudi koji su se bavili ovim istraživanjem su uzimali u obzir sve – od kvaliteta gradskih parkova i otvorenih prostora, različitosti ljudi, bezbjednosti, ekonomskog prosperiteta, izbora restorana i noćnog života, kao i kvalitet umjetnosti i kulture.

Na listi su predstavljeni gradovi Evrope, Sjedinjenih Država, Australije, Azije i Kanade.

Zahvaljujući dinamičnoj šoping sceni, gastronomiji i izraženim umjetničkim i kulturnim dešavanjima, London je prethodne godine imao 31.5 miliona posjetilaca, 20 % više u odnosu na period od pet godina.

“London je upravo sada mjesto gdje možete uživati u multi-etničkim kulturama, luksuznim buticima, univerzitetima i koledžima, kao i restoranima koji će zadovoljiti svačiji ukus”, stoji u izvještaju.

Takođe, gledajući prema društvenim medijima, komentarima i dijeljenim slikama, nijedan grad nije dobio toliko online recenzija i zadovoljnih posjetilaca.

Cijeloj ovoj situaciji doprinosi i laka dostupnost britanske prestonice, jer postoji pet lokalnih aerodroma sa letovima za čitav svijet.

Rezultati Brexita su zabrinuli kako građane Britanije tako i ostatak svijeta, ali po svemu sudeći, uticaj ovog događaja je više nego pozitivan.

Na kraju, evo i top 10 gradova sa ove liste:

London
Singapur
Njujork
Pariz
Sidnej
Amsterdam
Los Anđeles
Tokio
San Francisko
Toronto