5 minuta za ljubav: Vratimo se u ljepša vremena sadašnjosti

LIFE

Uđi sa mnom u vremeplov, dragi prijatelju. Zamisli, za trenutak, da se vraćamo u neka druga, ljepša vremena.

Sjetimo se tog magičnog perioda, osamdesetih godina.

To je bilo vrijeme kada je muzika bila jezik koji nas je povezivao, prenoseći emocije koje su se usidrile duboko u naša srca. Uzvikivali smo stihove naših omiljenih pjesama, prepustivši se ritmu i melodiji koje su nas oslobađale svakodnevnog stresa.

To možemo i sada!

Ali, osim muzike, bilo je tu još nešto posebno – naša druženja. Naši osmijesi i razgovori bili su iskreniji, a zagrljaji su imali posebno značenje. Družili smo se u parkovima, na igralištima, ili jednostavno kod kuće, okupljeni oko stola s hranom i smijehom.

To možemo i sada!

Sjetimo se samo tih okupljanja sa svojom porodicom na nedeljnim ručkovima. Fokusirani na trenutak, uživali smo u ukusu hrane koju smo zajedno pripremali i osjećali toplinu i ljubav koja je ispunjavala naš dom. Bila su to vremena koja su bila ispunjena toplinom, ljubavlju i dubokim vezama koje smo gradili jedni s drugima.

To možemo i sada!

Zaboravili smo na porodične vrijednosti. Zaboravili smo koliko je važno provesti vrijeme s onima koje volimo, čuti smijeh svojih najbližih i osjetiti toplinu zagrljaja koji nas hrani dušu. Više smo se grlili!

To možemo i sada!

Otvorimo srca jedni drugima, provedimo kvalitetno vrijeme s porodicom i prijateljima, gradeći trenutke s ljubavlju i pažnjom. A ako i to nekad ne možemo, preokupljeni mnogobrojnim obavezama, onda uvijek možemo naći onih 5 minuta kada ćemo poslati poruku, nazvati i samo pitati “Kako si”?

I onda, šta čekamo?

Hajde da vratimo porodične vrijednosti!

Hajde da vratimo druženja sa porodicom i prijateljima!

Hajde da vratimo češće zagrljaje kao trend koji je uvijek u modi!

Da osjetimo trenutak i manje žurimo!

Hajde da se vratimo sebi…

Samo hajde, dragi prijatelju…. da se vratimo u ljepša vremena!