Elektro-Bijeljina spremno dočekuje predstojeću zimu

BUSINESS KLUB

Radnici „Elektro-Bijeljine“ privode kraju ovogodišnji remont čvornih trafo  stanica 35/10 kV i pratećih dalekovoda.

– U predviđenom roku smo završili planske godišnje remonte najbitnijih elektroenergetskih objekata. Radovi na 26 čvornih trafo stanica izvodili su se od aprila do polovine oktobra i uspjeli smo da naše objekte na odgovarajući način pripremimo za pouzdaniji rad tokom zime“, izjavio je direktor ZEDP „Elektro-Bijeljina“, Marko Mihajlović. On je dodao da će povoljni vremenski uslovi pomoći da se nastavi sa daljim aktivnostima na mreži, što je od izuzetnog značaja za  stabilniju isporuku električne energije.

Primarni cilj ZEDP „Elektro-Bijeljina“ je pouzdanost sistema distribucije električne energije, zbog čega se blagovremeno preduzimaju neophodne mjere, da bi kvalitet isporuke kupcima bio što bolji. Posebni napori ulažu se u izgradnju mreže i remont objekata, što je preduslov za kvalitetno distribuiranje i snabdijevanje energijom.

 – Kontinuirani radovi na podizanju kvaliteta distribucije su jedan od strateških ciljeva našeg preduzeća, kojem najviše doprinose naši radnici“, istakao je Mihajlović.

On je napomenuo da su u ovom preduzeću veoma ponosni i zbog činjenice da „Elektro-Bijeljina“ nastavlja trend smanjenja distributivnih gubitaka, koji su sada na rekordno niskom nivou.

– U septembru ove godine gubici su samo 5,5 odsto, a najniži su na području Bratunca od svega 3,8 odsto. Od januara do septembra oni su, takođe, na minimumu i iznose 7,4 odsto. I uovom periodu najbolji rezultat ima Terenska jedinica Bratunac, a on je 5,7 odsto“, precizirao je Mihajlović.

Pojasnio je da su navedeni rezultati distributivnih gubitaka nekoliko procenata  niži od onih koje je propisao Regulator, što će, nesumnjivo, doprinijeti boljem poslovnom rezultatu preduzeća.